Menu Sluiten

Game Dapp’s

Op deze pagina willen we je meenemen in decentrale games die opereren via de blockchain. Dapp’s die zich richten op games hebben vaak een combinatie in zich dat er gebruik wordt gemaakt van NFT’s (unieke items) die je als eigendom kunt bezitten, ruilen en verhandelen. Dapp games zijn er dan ook in allerlei soorten. Een aantal die gericht zijn op sport hebben we al benoemd op onze Sport Dapp’s pagina.

Hieronder een aantal bekende en/of interessante game Dapp’s die een mooi voorbeeld zijn van crypto games op de blockchain:

  • Decentralland – Dit is eigenlijk een digitale wereld op de blockchain. Hier kun je werkelijk van alles doen, kopen, bezitten. Er kan cryptocurrency gebruikt worden en verdiend worden.
  • Alien worlds – Dit is een Dapp wat zich richt op ruimte exploratie, het bezitten van planeten en andere space gerelateerde NFT’s. Ook kun je het tegen andere ruimte ontdekkers opnemen.
  • The Six Dragons – Dit is een open world fantasy role playing game (RPG) op de blockchain. Met allerlei objecten die je kunt verzamelen en uitdagingen om aan te gaan.
  • Sandbox – Dit is een digitale wereld waarin, meer een creator game zoals minecraft of roblox. Ook hier zijn mogelijkheden voor het inzetten en verdienen van cryptocurrency.
sandbox
Een afbeelding uit de Dapp Sandbox, een digitale crypto wereld

Decentrale apps die zich richten op de gamewereld staan in verbinding met blockchain netwerken. Daarmee zijn ze te gebruiken met cryptocurrency en zijn er allerlei mogelijkheden om unieke onderdelen te bezitten, te verhandelen te maken. Aan de blockchain netwerken en bijbehorende coins wordt daardoor waarde toegevoegd.