Menu Sluiten

Sport Dapp’s

Met sport Dapps worden decentrale sport applicaties die op de blockchain werken. Sport Dapps zijn sport gerelateerde applicaties, waarbij ook het gebruik van gerelateerde NFT’s en het gebruik van cryptocurrency wordt gecombineerd.

We proberen je een eerste inzicht te geven in de mogelijkheden en van de toepassingen die populair of succesvol zijn op dit moment. Een aantal voorbeeld die we kunnen noemen zijn:

  • Zed Run – dit is digitaal paardracen met je eigen (volbloed) paard. Ook is het fokken van paarden mogelijk. Je hebt een eigen stal die je kunt uitbreiden. De paarden zijn NFT’s (unieke items op de blockchain) en blijven van jou of van degene aan wie je dit geeft, verkoopt of ruilt.
  • NBA Top Shot – ook al genoemd onder de NFT marktplaatsen. Dit is een verzamelwebsite op gebied van NBA acties.
  • Sorare – dit is een sport dapp wat fantasy voetbal mogelijk maakt. spelerskaarten verzamelen, teams bouwen, punten verzamelen.
  • SportsDapp – is een decentraal sport fantasy game met veel mogelijkheden en gebruikersinput.
  • F1 Delta Time – dit is een op de formule 1 gebaseerd sport Dapp.
  • Socios – een Dapp voor fans van onder andere voetbalclubs. Meer mogelijkheden voor interactie en betrokkenheid met je favoriete sportteam.
Socios Dapp
Socios, een voorbeeld van een Dapp voor meer fanbeleving van je favoriete sportclubs

zoals al eerder aangegeven werken deze Dapps vaak met NFT’s die je kunt verzamelen of inzetten. deze NFT’s kun je ook weer kopen of verkopen op speciale NFT marktplaatsen. allemaal veilig en beschermd als eigendom binnen de blockchain technologie. En af te rekenen met crypto valuta op diezelfde blockchain.

Sport wedden

Zoals ook buiten de blockchain netwerken is het wedden op sportwedstrijden iets waar veel mensen plezier en spanning aan beleven. Er zijn verschillende aanbieders die zich ook specifiek op het sportwedden richten via de blockchain.

Natuurlijk moet je als het gaat om wedden of gokken altijd oppassen wat je doet en met het geld wat je investeert. blockchain technologie heeft echter wel een aantal interessante voordelen en (toekomstige) ontwikkelingen die het allemaal wat interessanter kunnen maken.

Netwerk van deelnemers – Omdat je decentraal en/of peer to peer met anderen in contact bent, heb je in principe geen wedkantoor of wed-organisatie meer nodig die heel veel geld verdiend aan alle inzetten van deelnemers.

Geen bookmakers – Omdat de bookmakers en er geen software of centrale hosting eigenaren meer nodig zijn, is de incentive voor het verdienen en manipuleren van de industrie mogelijk een stuk minder. Je kunt bijvoorbeeld denken aan inzetten van individuele deelnemers op ieders eigen voorwaarden. Een eerlijke weddenschap, hoe mooi zou dat zijn.

Anonimiteit – We noemen dit punt omdat de anonimiteit via een blockchain vaak niet anders is dan via een centraal online wedservice. Omdat alle transacties op blockchains ook volledig openbaar zijn, is altijd te achterhalen wat er gebeurt. Hoewel dit niet met naam en toenaam is, kan de transactiedata wel tot inzichten leiden.

Sportwedden zal ook op de blockchains ongetwijfeld een vlucht krijgen. Met gokken en inzetten van valuta, in euro of in bitcoin, etherium of clilliz, moet je altijd voorzichtig zijn. De verschillende aanbieders zullen zich ook moeten bewijzen op functionaliteit,, betrouwbaarheid en transparantie. Vooral die laatste is weer een uitgangspunt van blockchain.