Menu Sluiten

Crypto Bitcoin zakt 50% vandaag

Ondanks dat de waarde van cryptomunten de laatste maanden gigantisch is gestegen, is er vandaag een grote dip gekomen in de opwaartse trend. Cryptocurrency is trend gevoelig en het redelijk algemeen bekend is dat het een nogal bewegende markt is.

bitcoin dip 2021

De oorzaak wordt deels toegeschreven aan berichten die in de media zijn gekomen zoals; je kan geen Tesla meer kopen met bitcoin vanwege de hoge co2 en China waarschuwt financiële instanties over cryptocurrency. Ook zijn er mensen die beweren dat er een grote transitie van de cryptomarkt aan zit te komen. Banken en andere bedrijven met grote financiële belangen staan op het punt volledig mee te gaan doen en willen instappen. De dip zou nu volgens sommigen een manipulatie kunnen zijn zodat ze kunnen instappen op een goedkoper punt.

Wat het ook is zal uiteindelijk misschien nog blijken, of gewoonweg op de achtergrond verdwijnen. Wel is het alsnog goed om even stil te staan bij het feit dat Bitcoin vandaag heel even ongeveer 50% in waarde gezakt is. Maar om dit in perspectief te zien, dit is 50% van de allerhoogste waarde die de Bitcoin ooit heeft gehad. En dat was ongeveer 500% hoger dan precies een jaar daarvoor. Maar dat geeft natuurlijk ook weer geen garanties voor de toekomst…

Zoals meestal sleurt Bitcoin de wat kleinere coins mee in deze val. Maar wellicht is dit ook een moment waarop de waarde van ander coins (altcoins) juist zal toenemen ten opzichte van Bitcoin.