Menu Sluiten

NFT Marktplaatsen

Waar NFT kopen

Een NFT is een uniek ‘non fugible token’. Een digitaal product, wat wordt bewaard op de blockchain. Wat zijn de leukste en belangrijkste NFT marktplaatsen? Zoals op onze pagina over NFT te lezen is, is er een grote markt die zich ontwikkeld rondom NFT’s (Non fungible tokens), oftewel, unieke digitale eigendommen. Maar waar kun je deze tokens vinden, welke NFT marktplaatsen zijn er om je tokens te verhandelen. Wij nemen je in het kort mee met een overzicht en wat toelichting van een aantal interessante NFT marktplaatsen.

Op digitale NFT marktplaatsen zijn verschillende digitale producten te vinden die verhandeld kunnen worden. Deze producten zijn allemaal uniek en hebben een eigen plek op de betreffende blockchain. Doordat deze uniek zijn kunnen ze waardevol zijn. Dit kan zijn omdat het gebruik ervan in een bepaalde Dapp, bijvoorbeeld een game, mogelijk is. Het kan een stukje eigendom zijn van een digitale wereld. Het kan digitale kunst zijn.

Doordat NFT’s uniek zijn en blijven, kan er een waarde aan worden toegekend en kan er vrij in geruild en gehandeld worden. Om dit in goede banen te leiden zijn er NFT marktplaatsen.

nft maktplaats
zoeken op een nft marktplaats

Deze marktplaatsen zijn gekoppeld aan de blockchain en maken dus ook een onderdeel uit van de token of crypto wereld. Koop je bijvoorbeeld een exclusief digitaal paard die hort bij Zed Run, dan kun je die ook direct in de Dapp van Zed Run gaan gebruiken. De NFT van het paard bestaat in de blocjchain, is uniek en wordt van jou. Betalen en ontvangen in een NFT marktplaats gebeurt met cryptocurrency.

Voorbeelden van NFT marktplaatsen

Hieonder een aantal bekende marktplaatsen waar veel te vinden is als het gaat om NFT’s:

  • Open Sea – een algemene / centrale marktplaats.
  • Rarible – een algemene / centrale marktplaats.
  • NBA Top Shot – een marktplaats gericht op NBA verzamelproducten.
  • Super rare – een marktplaats gericht op kunst.
  • Crypto punks – een marktplaats met 10.000 unieke digitale poppetjes.
  • CryptoKitties – een marktplaats gespecialiseerd in digitale katjes.
  • Foundation – een creatieve marktplaats.

Dit zijn een aantal leuke voorbeelden. De producten van gespecialiseerde marktplaatsen of specifieke Dapps zijn vaak ook op de centrale / algemene NFT marktplaatsen te vinden.

Token world samengevat

Het geheel aan producten diensten en technieken rondom blockchain, cryptomunten en decentrale producten en diensten noemen we hier de ‘token world’. NFT marktplaatsen hebben te maken met de belangrijkste onderdelen die in samenhang met elkaar werken, zoals hieronder genoemd.